بانی مگ | مجله اینترنتی

بانی مگ | مجله اینترنتی

بانی لاین | بانک جامع اطلاعاتی کالا
بانی مگ | مجله اینترنتی

بانی مگ | مجله اینترنتی

بانی لاین | بانک جامع اطلاعاتی کالا

خداحافظی با ویندوز 7



با وجود اینکه سال‌های بسیار زیادی از زمان رونمایی و عرضه ویندوز 7 برای کاربران می‌گذرد ولی این سیستم عامل هنوز هم با داشتن کاربران میلیونی در سراسر دنیا، رتبه دوم کاربری را بین کاربران PC در اختیار دارد. در حال حاضر ویندوز 10 در حوزه آمار و ارقام به جایگاه اول در میان کاربران سیستم عامل مایکروسافت دست یافته و روی بیش از 900 میلیون دستگاه نصب شده است. اما باید این خبر بد را به اطلاع شما دوستان برسانیم امروز مصادف با 25 دی 1398 ( 15 ژانویه 2020 میلادی ) مرگ محبوب‌ترین نسخه ویندوز در قرن 21 (2009-2020) می باشد. 

  پافشاری کاربران به استفاده از ویندوز 7 با وجود پایان پشتیبانی توسط مایکروسافت

 

دیروز، آخرین روزی بود که مایکروسافت از ویندوز 7، این سیستم عامل فوق العاده محبوب پشتیبانی کرد و دیگر از این پس هیچ نوع بروزرسانی برای عموم کاربران مصرف کننده این نسخه از ویندوز منتشر نخواهد شد و فقط کاربران تجاری که بابت پشتیبانی طولانی مدت‌تر، مبلغی به مایکروسافت پرداخت کنند قادر به دریافت بروزرسانی‌های امنیتی ویندوز 7 خواهند بود. 

 

یک دهه از انتشار ویندوز 7 گذشت و آنقدر این نسخه محبوبیت دارد که هنوز تعداد چشمگیری از کاربران نمیتوانند از آن دست بکشند. مایکروسافت هر نوع اجبار و طرح و ترفندی برای اینکه کاربران از ویندوز 7 دست بکشند و به نسخه‌های جدیدتر مهاجرت کنند اجرا کرده و خاتمه دادن به پشتیبانی از این سیستم عامل، آخرین و شدیدترین اقدام این کمپانی محسوب میشود. 5 سال از انتشار ویندوز 10 میگذرد و بالاخره تعداد کاربران این نسخه از کاربران ویندوز 7 پیشی گرفته است. با اینکه امروز، روز مرگ محبوب ترین سیستم عامل دسکتاپ جهان بود، اما هنوز بیش از 1 سیستم از هر 4 سیستم شخصی به ویندوز 7 مجهزند. نمودار NetMarketShare حاکی از این دارد که ویندوز 7 به عنوان دومین سیستم عامل پر استفاده دسکتاپ با سهم 26.64 درصد به کار خود ادامه خواهد داد در حالی که 54.62 درصد از سهم بازار سیستم عامل‌های دسکتاپ در اختیار ویندوز 10 است و با اختلاف در صدر این جدول قرار دارد.

 

 در حالی که افزایش تعداد کاربران در ابتدای انتشار ویندوز 10 در سال 2015 روند بسیار سریعی داشت، در سال‌های اخیر سرعت این روند بسیار پائین آمده است. در چند ماه اخیر موضوع پایان پشتیبانی از ویندوز 7 باری دیگر باعث شده شاهد افزایش تعداد کاربران جدیدترین نسخه ویندوز باشیم اما همچنان جایگاه ویندوز 10 آن چیزی نیست که مایکروسافت به دنبال آن بوده است. ممانعت کاربران ویندوز 7 از آپگرید سیستم عامل خود به ویندوز 10 برای مایکروسافت اتفاق ناخوشآیندی است چرا که در برخی مواقع مانند حمله هکرها یا بدافزارهای بزرگ، این کمپانی به دردسر خواهد افتاد. این موضوع را عملا در زمان انتشار باج افزار WannaCry شاهد بودیم که غول نرم افزاری دنیا ناچار به انتشار بسته امنیتی برای کاربران ویندوز XP شد. حال ماندن کاربران با ویندوز 7 خطرات امنیتی شدیدی را به دنبال دارد و میتواند باری دیگر اتفاقات گذشته را تکرار کند.

 

 البته نباید فراموش کرد که مهاجرت از یک سیستم عامل قدیمی به نسخه جدید، خصوصا برای صاحبین کسب و کار که معمولا از سیستم‌های قدیمی استفاده میکنند هزینه بر خواهد بود چرا که احتمالا مجبور به بروزرسانی سخت افزاری سیستم‌های خود نیز شوند. هر چند که شاید بسیاری از آنها پرداخت مبلغ برای پشتیبانی اضافه به مایکروسافت را ترجیح دهند. چیزی که بین 25 تا 50 دلار برای هر دستگاه در سال هزینه در بر خواهد داشت و با گذشت هر سال، این مبلغ دو برابر خواهد شد. با این حال شاید این کار برای بسیاری از شرکت ها اقتصادی‌تر باشد. بعید است که تعداد کاربران ویندوز 7 بعد از اتمام پشتیبانی از سوی مایکروسافت ریزش چشمگیری داشته باشد بنابراین مایکروسافت باید خود را برای اقدامات متقابل برای خطرهای احتمالی که کاربران این سیستم عامل را تهدید میکند، آمادگی داشته باشد.

 




 حال چه باید کرد ؟

حتی اگر از ویندوز 10 خوشتان نمی آید سعی کنید در طول این یک سال کم کم از ویندوز 7 به سوی ویندوز 10 مهاجرت کنید. مخصوصا افرادی که صاحب شرکت هستند و سیستم های زیادی در مجموعه خود دارند. منتظر پایان یافتن این یک سال نباشید تا آن موقع به فکر بیفتید. از یک تاریخی به بعد با برنامه ریزی از پیش تعیین شده، یکی یکی سیستم ها را به ویندوز 10 ارتقا دهید. اگر هم کلا یک سیستم دارید، هرچه دیرتر این کار را بکنید، راحت تر هستید، به روز رسانی کمتری نیاز خواهید داشت.

اما اگر شما شخصی هستید که هرگز ویندوز خود را به روز نکرده اید، احتمالا نیاز نخواهید داشت تا ویندوز خود را هم عوض کنید. اما حتما احتمال عیب دار شدن سیستم خود را به جان خریده اید و اگر اتفاقی بیفتد نمی توانید شخص دیگری را متهم بدانید!

 

برخی عنوان کرده اند که این تصمیمات مایکروسافت خیلی غیر منصفانه است و این کار را  می کند تا بتواند محصولاتش را به خورد کاربران بدهد و از این راه کسب درآمد کند. اما عده ای دیگر هم بر این باورند که علت اصلی مشکلات شرکت داری و تامین امنیت سیستم عامل های زیاد است.

به هر حال دنیا در حال پیشرفت و رسیدن به نسخه‌های جدیدتر در هر نرم‌افزار و سخت‌افزاری است و به همین دلیل شرط عقل و حرکت پویاست که هر کاربری بعد از مدتی خود را به جدیدترین نسخه‌ها در هر دو زمینه سخت‌افزار و نرم‌افزار ارتقا دهد.

شما دوستان در این مورد چطور فکر می‌کنید؟ اگر هنوز روی پلتفرم ویندوز 7 قرار دارید، توانایی دل کندن از آن و بروز رسانی را دارید یا خیر؟ نظر شما با کدام گروه شبیه تر است؟



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد